ZeoGreen

ZeoGreen är ständigt aktiv i jorden. Verkar kontinuerligt för bättre och friskare spelytor året runt. Ger ökad livslängd. Miljövänligt, lättskött och ekonomiskt. Och det helt naturligt!

ZeoGreen i jorden. I befintliga områden på golfbanan borstas materialet ner efter hålpipning eller solida pinnar. För bästa resultat ska ZeoGreen borstas ner i växtmassan, under gräsets rotsystem och ända upp till ytan, dvs, från topp till tå. Nyetablering av greener och andra områden ca. 10% av såbädden.

Renar och läker. ZeoGreen renar och läker jordar helt naturligt samt motverkar jordsjukdomar. I reningsprocessen tillförs goda näringstillskott som förbättrar och behåller jordens naturliga struktur. Underlättar transport av syre/gaser in och ut från växtmassan. Behåller och frigör kväve samt är PHneutral.

Ett näringsbatteri. ZeoGreen har ett av naturens högsta CEC-värden och redan fylld med näring som magnesium, kalcium, kalium och natrium. Reglerar och sprider kontinuerligt rätt mängd, dvs, ofta och små mängder med näring och vatten till rotsystemet. Kapslar även in överskottsnäring som frigörs efter rötternas behov.

En vattenreservoar. En jämn och effektiv vattenförsörjning som fördelas över hela greenen och samtliga rotsystem. En kontinuerlig och jämn bevattning (lite och ofta) ger bättre gräskvalité och spelytor. Motverkar bl. a. torrfläckar, filtbildning och svampskador. Upptar >50% av sin vikt av vatten och andra ämnen.

Fasta och bättre spelytor. Tillför ett djupare, friskare och välmående rotsystem. Tack vare Zeolitens ”kantiga och ojämna form” bygger den stresståliga, stabila och fasta spelytor. Ökar jordens dräneringsförmåga samt reducerar skalperingsskador och andra besvär som mjuka och instabila spelytor medför.

Jämnare skötsel. Kombinationen av ovan egenskaper innebär en jämnare och effektivare skötsel under hela säsongen. Ger en frisk och naturlig miljö. ZeoGreen är en 100% naturlig och miljövänlig produkt. Och till sist, men inte minst, ger det klippvänligare spelytor med snabbare och bättre bollrull.